Keď už mám dosť zapekaného a duseného baklažánu, vtedy prichádza na rad osviežujúci šalát z marinovaného baklažánu.
Inšpiráciou mi bol tento recept, ktorý je upravený podľa mojej chuti. Namiesto vysmážania na oleji, opekanie nasucho. Ocot je nahradený citrónom. Kapary sa "práve" minuli, a absenciu korenia zachraňuje cesnak s chilli papričkou.
Dá sa jesť ako príloha k mäsku, so syrom alebo použiť ako obloha na pizzu.
Marinovaný baklažán
Suroviny:
1 ks baklažán
1 ks citrón
pár strúčikov cesnaku
čerstvá mäta
chilli paprička
olivový olej
soľ
Dáme rozohriať panvicu bez oleja. Baklažán
nakrájame na tenké plátky a postupne opekáme z oboch strán na suchej
panvici.
K opečenému baklažánu pridáme
nasekaný cesnak, chilli, natrhané mätové lístky, olivový olej, soľ a premiešame.
Citrón nakrájame na kolieska, vmiešame
k baklažánu a odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky, aby sa chute
spojili.