Mojo Rojo (čítaj: mocho rocho) je omáčka typická pre oblasť Kanárskych ostrovov. Zvykne sa podávať k mäsu alebo k "papas arrugadas" (zemiaky varené v šupe v slanej vode).
Existuje viac variánt tejto omáčky. Toto je jedna z nich
Mojo Rojo
suroviny na cca 250 ml omáčky
7-8 strúčikov cesnaku
1 veľká červená paprika
1 ČL mletého kmínu
1 ČL sladkej červenej papriky
soľ podľa chuti
ocot cca 50 ml
olivový olej cca 150 ml
Papriku nakrájame na menšie kúsky, pridáme očistené strúčiky cesnaku, kmín, sladkú papriku, soľ a zmixujeme ponorným mixérom.
Postupne pridávame ocot a olej. Všetko podľa chuti a želanej konzistencie.
Hotovo.
Omáčka vydrží v hermetickej nádobe v chladničke dlhú dobu.
Pozn. Ak je omáčka príliš riedka, môže sa zahustiť pridaním striedky chleba a zmixovať.