Keďže sa musím zďaleka vyhýbať kvasniciam a tiež paradajkám, vyskúšala som si pripraviť takúto náhradu pizzového cesta.
Tento druh pizze som prvýkrát robila asi pred rokom a recept je zasa "od oka", ale dobrá gazdiná už podľa konzistencie vie, že z toho niečo bude.
Pizzové cesto bez kvasníc
suroviny na 1 malú pizzu cca 26 cm
cesto:
1 1/2 hrnčeka špaldovej múky
1 ČL prášku do pečiva
2 PL olivového oleja
1/2 hrnčeka vody
soľ
plnka:
2 menšie varené cvikle
2 strúčiky cesnaku
olivový olej
soľ, korenie
morčacia šunka
mozzarella
cherry rajčinky (ale nie pre mňa :-(
Pripravíme si cesto tak, že zmiešame múku so soľou, práškom do pečiva, pridáme olej a postupne vodu. Uhnetieme nelepivé cesto, ktoré rukami roztlačíme na mierne naolejovaný plech. Ide to veľmi ľahko a rýchlo.
Na plnku rozmixujeme cviklu s cesnakom, olejom, soľou, mletým čiernym korením a provensálskymi bylinkami. Roztrieme na cesto, na to poukladáme šunku, posypeme nastrúhaným syrom, prípadne pridáme iné ingrediencie a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200°C na 15-20 minút.
Pozn.
Upečená pizza má chrumkavé okraje, nie je gumová a aj na druhý deň bola výborná (zámerne som odložila jeden kúsok na "próbu").