Pšenovo-karfiolová kaša
suroviny na 2 porcie
1 šálka pšena
500 g karfiolu (čerstvý alebo mrazený)
hlavička cesnaku
olivový olej
soľ
Pšeno sparíme trikrát horúcou vodou, zalejeme dvojnásobným množstvom vody, uvaríme a odložíme.
Karfiol rozoberieme na ružičky a uvaríme do mäkka. Zlejeme vodu, pridáme uvarené pšeno, trochu olivového oleja, pridáme upečený cesnak* a rozmixujeme na hladkú kašu. Podľa chuti dosolíme, okoreníme.
Podávame napríklad s volským okom a strúhaným syrom Gouda, fašírkami, pečeným mäsom....
Pozn.
* Pečený cesnak pripravíme veľmi jednoducho. Odrežeme vrch hlavičky, tak aby boli vidieť strúčiky. Potrieme olivovým olejom, zabalíme do alobalu a dáme piecť na polhodinu do rúry vyhriatej na 190°C.
inspi: cookingwithsusa.blogspot.com
Podávala som kašu:
- s kuracími fašírkami pečenými v rúre, posypané sezamom a preliate olivovým olejom
- s volským okom a strúhaným syrom Gouda
obe varianty boli výborné