Výborné krehké pečivko na sviatočný stôl.
Mandľovo-vanilkové rožteky
suroviny na cca 50 kúskov
200 g masla
150 g špaldovej múky
100 g ovsenej múky
120 g mletých mandlí
4 PL domáceho vanilkového cukru
40 g práškového cukru
1 vaječný žĺtok
práškový a vanilkový cukor na obaľovanie
Z uvedených surovín vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme odpočinúť na polhodinu do chladničky.
Z cesta vytvoríme valec, nakrájame ho na rovnaké dieliky a tvarujeme z nich rožteky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Rožteky pečieme v rúre rozohriatej na 175°C asi 10-12 minút (treba sledovať).
Ešte horúce rožteky obalíme v cukre.
Necháme vychladnúť a uskladňujeme vo vzduchotesnej nádobe.