Recept, ktorý nevyžaduje veľké prípravy ani more času. Všetko sa uloží na pekáč, dá sa piecť a voilá ...chutný obedík je na stole.
Kuracie stehná s klobásou
suroviny na 2 porcie
2 veľké kuracie stehná
*kúsok kvalitnej klobásy
2 veľké zemiaky
asi šálka zelených fazuliek (mrazených)
1 cibuľa
sezamové semienka
soľ, korenie
olivový olej
fakultatívne: cesnak, kurkuma
Zemiaky ošúpeme a pokrájame na kúsky. Cibuľu pokrájame na mesiačiky.
Plech alebo pekáč vyložíme papierom na pečenie a naň uložíme kuracie stehná, cibuľu, zemiaky a zelenú fazuľku.
Všetko podľa chuti osolíme, okoreníme (ja zvyknem dávať pod kožu kuraťa ošúpaný cesnak a posypem trochou kurkumy), polejeme olivovým olejom, stehná posypeme sezamom a dáme piecť asi na hodinu do rúry vyhriatej na 180°C.
Klobásu pokrájame na kolieska a pridáme asi 15 minút pred koncom pečenia.
Pozn.
*Použila som klobásu Chorizo de León.