Mäso veľmi nejem, preto som si naložila len jeden plátok, ale po ochutnaní som si hneď priložila druhý, najmä keď som videla tie obrovské guče za ušami môjho spolustolovníka a ako rýchlo sekaná mizne z pekáča. Po dojedení sa ma opýtal, kedy budem robiť ďalšiu. To hovorí za všetko.
Sekaná z kuracieho mäsa
suroviny
500 g mletého kuracieho mäsa
1 vajce
1 stredná cibuľa
1 červená paprika
2-3 strúčiky cesnaku
asi 3 PL strúhanky
1 PL olivového oleja
1/4 ČL mleté čierne korenie
1/2 ČL mletej sladkej papriky
soľ, majorán
plnka
2 vajcia uvarené natvrdo
(alebo čokoľvek podľa vlastnej chuti...syr, zelenina)
Do misky dáme kuracie mäso, pridáme nakrájanú cibuľu, papriku a prelisovaný cesnak, vajce, olivový olej, soľ, koreniny a strúhanku. Všetko rukou dôkladne premiešame.
Pekáč vystelieme alobalom, potrieme olejom, naň uložíme polovicu mäsovej zmesi, do stredu urobíme rukou jarček a vložíme natvrdo uvarené vajcia. Prikryjeme zvyšnou zmesou a vytvarujeme bochník.
Povrch posypeme strúhankou, pokvapkáme olivovým olejom a alobal uzatvoríme. Podlejeme trochou vody a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200°C. Pečieme asi 35 minút, potom alobal otvoríme a dopekáme ešte 10-15 minút (závisí od rúry).
Podávame so zemiakovým pyré. *
Pozn.
*Do tohto pyré som pridala aj jeden stredne veľký batát. Po uvarení som všetko rozmixovala len s vodou, v ktorej sa zemiaky varili (bez mlieka) a pridala som asi 50 g masla. Okorenila, dosolila.