Keď sa to preženie s maškrtením, potom prichádzajú na radu diétnejšie jedlá. Na týchto fašírkach si zvyknem pochutnávať ja.
Mrkvovo-ryžové fašírky (diétne)
Suroviny na 2 porcie:
2 väčšie mrkvy
1 šálka uvarenej ryže
provensálske korenie
olej
Mrkvu očistíme, nahrubo nastrúhame a podusíme na troche oleja asi 10 minút. Necháme vychladnúť. K mrkve pridáme ryžu, provensálske korenie a formujeme fašírky.
Fašírky uložíme na plech vyložený papierom na pečenie alebo na olejom potretý plech a dáme piecť do stredne vyhriatej rúry. Pečieme z každej strany asi 10 minút.
Pozn.: Ak nedržíme striktnú diétu, môžeme pridať vajce, prisoliť, prikoreniť, obaliť v strúhanke a vypražiť v oleji alebo takisto dať piecť do rúry.