Jednoduchý recept na venčeky alebo "slimáky", ktoré sa zvyknú pripravovať počas Veľkej noci na Kanárskych ostrovoch.
Roscos - Vyprážané venčeky
suroviny
2 vajcia
8 PL cukru
8 PL olivového oleja
1 prášok do pečiva
2 PL anízu (nemusí byť)
300 g múky
olej na vyprážanie
cukor na posypanie
Vajcia vyšľaháme s cukrom.
Do misky preosejeme múku s práškom do pečiva. Pridáme vyšľahané vajcia s cukrom, olej a aníz. Vypracujeme nelepivé cesto. Ak sa cesto príliš lepí na ruky, pridáme viac múky. Vždy len po troche.
Z cesta tvarujeme guľky, do stredu ktorých prstom urobíme dieru. Môžeme tvarovať aj slimáky. Vyprážame na rozohriatom oleji.
Venčeky necháme odkvapkať a posypeme cukrom.