Stránky

Tvaroháč s bobuľovým ovocím


Ako už názov napovedá ide o tvarohový koláč s čerstvým bobuľovým ovocím ako sú černice, maliny a čierne ríbezle, teda ide o zdravé maškrtenie.

Tvaroháč s bobuľovým ovocím

Suroviny na plech 30 x 20 cm

2 žĺtky
80 g práškového cukru
500 g mäkkého tvarohu
60 g masla
2 ČL vanilkového cukru
2 PL ovsenej múky
40 g kukuričného škrobu
2 ČL kypriaceho prášku do pečiva
1 PL citrónovej šťavy
nastrúhaná kôra z polovice citróna
sneh z 2 bielkov
250 g bobuľového ovocia (černice, maliny, čierne ríbezle)


Ovocie opláchneme a necháme usušiť.
Źĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom.
Tvaroh vymiešame s rozpusteným maslom a vanilkovým cukrom. Pridáme vyšľahané žĺtky s cukrom, citrónovú šťavu, citrónovú kôru, ovsenú múku, kukuričný škrob, kypriaci prášok a nakoniec sneh z bielkov.
Do masy zamiešame ovocie a cesto rozotrieme na vymastený a vysypaný plech.
Pečieme pri teplote 180°C asi 40-50 minút.
Po vychladnutí pokrájame a posypeme práškovým cukrom.