Stránky

Pizza s marinovaným baklažánom


Najlepšie, najnenáročnejšie a najchutnejšie cesto na pizzu, aké som doteraz vyskúšala.


Pizza (cesto)
suroviny na pizzu s priemerom 30 cm

300 g hladkej múky
1/2 balíčka sušeného droždia alebo pol kocky kvasníc
4,5 PL olivového oleja
1/2 ČL kryštálového cukru
1/2 CL soli
175 ml vlažnej vody

V miske zmiešame vlažnú vodu s 1/2 ČL kryštálového cukru a droždie. Necháme chvíľu odstáť (kým si pripravíme ostatné suroviny). Vsypeme múku, soľ a vlejeme olej. Vymiešame cesto a necháme hodinu kysnúť.
Cesto rozložíme na plech, obložíme plnkou podľa vlastnej chuti (tu som použila ako základ paradajkový pretlak s roztlačeným cesnakom, bazalkou, oreganom a tymianom a na to marinovaný baklažán). 
Dáme piecť na 10 minút do rúry rozohriatej na 230°C.

Pzn.: Ja robievam dvojnásobnú dávku cesta deň vopred, nechám ho odstáť v chladničke (je potom oveľa chutnejšie), jednu časť upečiem a druhú dám zamraziť.