Stránky

Kokosové ježe


Kokosové ježe
Suroviny na 1 plech

Cesto:
200 g práškového cukru
1 vajce
2 PL medu
1 PL oleja
200 ml mlieka
300 g hladkej múky
1 prášok do pečiva

Poleva:
250 g práškového cukru
200 g masla
200 ml mlieka
3 pl kakaa
100 g horkej čokolády
250 g kokosovej múčky na obaľovanie

Vajce vymiešame s cukrom, pridáme po kvapkách olej a med. Vmiešame striedavo múku s práškom do pečiva a mlieko. Dobre spolu premiešame. Zmes vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na 20 minút do rúry vyhriatej na 180°C.
Medzitým si pripravíme si polevu. Vo vodnom kúpeli rozpustíme a dohladka vymiešame cukor, mlieko, maslo, kakao a čokoládu. Nevaríme.
Upečený korpus necháme mierne vychladnúť, nakrájame na štvorce a ešte vlažné namáčame v poleve a obalíme v kokosovej múčke. Necháme v chlade stuhnúť.