Stránky

Hruškovo-mrkvové muffiny

Hruškovo-mrkvové muffiny
suroviny na 12 kúskov

280 g špaldovej múky
1 ČL prášku do pečiva
1 ČL sody bikarbóny
štipka soli
štipka mletej škorice (fakultatívne)
120 g postrúhanej mrkvy
1 vajce
100 g kryštálového cukru
100 ml cmaru/kyslého mlieka/kefíru
80 ml oleja
250 g zaváraných hrušiek*

Múku zmiešame s práškom do pečiva, sódou bikarbónou, soľou a škoricou, primiešame nastrúhanú mrkvu.
V miske vyšľaháme vajce s cukrom olejom a cmarom, Pridáme zavárané hrušky nakrájané na kocky.
Suchú zmes zmiešame s vaječnou, premiešame a cestom naplníme muffinové formičky. Na povrch môžeme poukladať plátky hrušiek.
Pečieme približne 20 minút v rúre vyhriatej na 180°C.

*.Hrušky môžeme nahradiť ananásom alebo iným ovocím podľa chuti.