Voňavé škoricové muffiny. Tentokrát som ich robila z celozrnnej múky, ubrala som z množstva cukru, pridala viac tekutiny a naplnila tvarohovom zmiešaným s marhuľovo-zázvorovým džemom. Sú trochu viac hutné, ale chutné.
V zátvorke sú uvedené upravené množstvá surovín.
Škoricové muffiny s plnkou
Suroviny na 12 kúskov:
100 g hladkej múky (100 g špaldovej múky)
100 g polohrubej múky (100 g grahamovej múky)
100 g cukru (50 g cukru)
1 1/2 ČL prášku do pečiva
1/2 ČL mletej škorice
1/4 ČL muškátového orieška
1/2 ČL soli
120 ml mlieka (180 ml mlieka)
80 g rozpusteného masla
1 vajce
Náplň:
4 PL Ricoletky
4 PL marhuľovo-zázvorového džemu
Zmiešame múku s práškom do pečiva, pridáme cukor a korenie.
Vyšľaháme vajce s mliekom a rozpusteným maslom a vlejeme k suchej zmesi. Dobre premiešame.
Tvaroh vymiešame s džemom.
Do košíčkov dáme jednu lyžicu cesta, na to jednu lyžičku náplne a prikryjeme cestom.
Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 20-25 minút.