Stránky

Segedínsky guláš z morčacieho mäsa

Výborný guláš, ktorý servírujem jedine s domácou knedľou.

Segedínsky guláš z morčacieho mäsa
suroviny

800 g tmavého morčacieho mäsa
800 g kyslej kapusty
1 červená cibuľa
1 ČL drvenej rasce
mleté čierne korenie
1 PL mletej sladkej papriky
soľ
500 ml smotany na varenie*
4 PL kokosového  oleja

Cibuľu nakrájanú nadrobno osmažíme na oleji dozlatista, pridáme na kocky nakrájané morčacie mäso, soľ, kmín, papriku a dusíme asi polhodinu.

Kapustu pokrájame, pridáme k mäsu a dusíme do mäkka.

Na záver pridáme smotanu (kto chce zahustí, ja to nerobím), mleté čierne korenie a necháme prevrieť.

Podávame s knedľou.

Pozn.
Namiesto smotany na varenie môžeme pridať smotanu na šľahanie.