Výborný guláš, ktorý servírujem jedine s domácou knedľou.
Segedínsky guláš z morčacieho mäsa
suroviny
800 g tmavého morčacieho mäsa
800 g kyslej kapusty
1 červená cibuľa
1 ČL drvenej rasce
mleté čierne korenie
1 PL mletej sladkej papriky
soľ
500 ml smotany na varenie*
4 PL kokosového oleja
Cibuľu nakrájanú nadrobno osmažíme na oleji dozlatista, pridáme na kocky nakrájané morčacie mäso, soľ, kmín, papriku a dusíme asi polhodinu.
Kapustu pokrájame, pridáme k mäsu a dusíme do mäkka.
Na záver pridáme smotanu (kto chce zahustí, ja to nerobím), mleté čierne korenie a necháme prevrieť.
Podávame s knedľou.
Pozn.
Namiesto smotany na varenie môžeme pridať smotanu na šľahanie.