Karamelová kapusta s cestovinou
suroviny na 4 porcie
1 hlávka kapusty
3 PL hnedého cukru
2 PL kokosového oleja
1 ČL rasce
soľ
1-2 dcl vody
uvarené cestoviny (podľa chuti...ja som dala makaróny z quinoa)
2 PL mletých mandlí alebo vlašských orechov
grécky jogurt
melasa
datle alebo hrozienka (fakultatívne)
drvené mandle/vlašské orechy na posyp
Cukor nasypeme do hrnca a na miernom ohni upražíme na karamel.
Do karamelu pridáme najemno nakrájanú kapustu, kokosový olej, soľ, rascu, podlejeme vodou a udusíme do mäkka.
Ku kapuste vmiešame uvarené cestoviny a mleté mandle/vlašské orechy. Môžeme pridať nadrobno nakrájané datle alebo hrozienka.
Servírujeme preliate gréckym jogurtom, melasou a posypané drvenými mandľami/vlašskými orechmi.