Stránky

Škoricový koláč s čerstvými višňami



Višne obrané. Čo s nimi? Jednoznačne nejaký dobrý koláč. Inšpiráciu som čerpala na tejto stránke. Upravila som jednotlivé množstvá surovín, pridala višne a onedlho už dobrota rozvoniavala po celom dome.

Škoricový koláč s čerstvými višňami


Suroviny:
65 g zmäknutého masla
¼ šálky hnedého cukru
2 ČL vanilkového extraktu
1 vajce
1 šálka polohrubej múky
½ šálky grahamovej múky
½ balíčka kypriaceho prášku
2 ČL mletej škorice
¾ šálky mlieka
250 g odstopkovaných višní
2 PL rumu
1 PL hnedého cukru

Rúru rozohrejeme na 180°C. Okrúhlu formu na koláč (priemer 23 cm) vyložíme papierom na pečenie.
V miske vymiešame maslo s cukrom a vanilkovým extraktom. Vmiešame vajce.
Striedavo pridávame mlieko a preosiatu múku s práškom do pečiva a mletou škoricou. Dobre premiešame.
Hmotu vylejeme do pripravenej formy. Navrch rozložíme višne. Pokvapkáme rumom a posypeme hnedým cukrom.
Pečieme 30–35 minút. Koláč necháme „odpočívať“  10 minút a potom ho vyklopíme na mriežku.
Môžeme podávať s vanilkovou zmrzlinou alebo krémom.