Stránky

Quiche s pórom


Lahodný slaný koláč, ktorý sa rozplýva na jazyku.

Quiche s pórom
suroviny na formu s priemerom 26 cm

250 g póru (iba svetlá časť)
150 g oravskej slaninky
500 ml smotany na šľahanie
3 veľké vajcia
100 g strúhaného syra (použila som syr Gouda)
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej
krehké cesto (domáca výroba alebo kúpené)

Pór nakrájame na tenké kolieska a slaninku na kocky.

V panvici rozohrejeme trochu oleja a orestujeme na ňom slaninku. Pridáme pór a dusíme, kým nezmäkne. Necháme vychladnúť.

Rúru rozohrejeme na 180°C. Formu na koláč naplníme cestom, ktoré popicháme vidličkou.

V miske vyšľaháme vajcia, prilejeme smotanu, osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Zmes vylejeme na cesto. Posypeme polovicou strúhaného syra, pridáme vychladnutý pór so slaninkou a posypeme zvyšnou polovicou syra.

Dáme piecť do vyhriatej rúry na 30 minút.