Stránky

Višňovo-ríbezľový cobbler (bez vajec)


Moja varianta cobbleru. Jednoduchá a bez vajec.

Višňovo-ríbezľový cobbler (bez vajec)
suroviny na 2-4 porcie

2 obyčajné rohlíky alebo iné pečivo (nemusí byť čerstvé)
1/4 až 1/3 šálky kokosového oleja/masla
2-3 PL sirupu/cukru/medu/iné sladidlo
1 PL kokosového oleja
1 PL kukuričného škrobu
2 šálky višní a ríbezlí
1/2 šálky kefíru/acidka/kyslej smotany + 1 PL sirupu/medu (fakultatívne)*

Zapekaciu misku potrieme 1 PL kokosového oleja a posypeme kukuričným škrobom. Nasypeme ovocie (môžeme prisladiť a poprášiť škrobom/mletými ovsenými vločkami).
Rohlíky nakrájame na kolieska alebo menšie kúsky, zmiešame so sirupom a kokosovým olejom a zmes navrstvíme na ovocie v miske.
Dáme piecť na 30 minút do rúry vyhriatej na 190°C.

Pozn.
*Kefír môžeme vmiešať hneď do zmesi, ktorou zalejeme ovocie, alebo pred koncom pečenia vytiahneme cobbler z rúry a zalejeme ho kefírom vymiešaným so sirupom/medom. Zapekáme ďalších 10-15 minút.