Stránky

Koláč z kyslého mlieka



Expresne rýchly koláč, ktorý je hotový do polhodiny.

Koláč z kyslého mlieka
suroviny na plech 20 x 25 cm*

1 šálka kyslého mlieka
1 šálka celozrnnej špaldovej múky
4 PL stévie/medu
1 ČL mletej škorice
1/4 šálky oleja
1 PL karobu/kakaa
1/2 ČL sódy bikarbóny
štipka soli
hrozienka (fakultatívne)
lekvár z čiernych ríbezlí
čokoládová poleva

Rúru dáme vyhriať na 180°C.
Múku zmiešame so sódou bikarbónou, škoricou, kakaom, stéviou a štipkou soli. Postupne pridáme mlieko, olej a na záver hrozienka. Cesto vylejeme do vymasteného a pomúčeného plechu a dáme piecť na 15 minút.
Po upečení ihneď potrieme lekvárom. Polejeme čokoládovou polevou.

Pozn.
*Robila som zámerne malú dávku. Chcela som, aby bol koláč nižší, lebo upečené cesto som natrela lekvárom, prerezala na polovicu a preklopila jednu na druhú. Poliala polevou.
Z tejto dávky vyšlo 10 kúskov 10cm x 2cm x 4cm