Stránky

Mrkvový bulgur s kukuricou a fazuľou




Mrkvový bulgur s kukuricou a fazuľou
suroviny na 4 porcie

1 šálka bulguru
2 šálky vody/vývaru
1 a 1/2 šálky nastrúhanej mrkvy
1/2 šálky mrazenej kukurice
1/2 šálky uvarenej bielej fazule
zväzok reďkovky
vopred namočené tekvicové a slnečnicové semienka
olivový olej
soľ, korenie

V panvici rozpálime olej, pridáme nastrúhanú mrkvu a orestujeme. Prisypeme bulgur, kukuricu, zalejeme vodou/vývarom, osolíme, premiešame a dusíme pod pokrievkou, kým nevsiakne takmer všetka tekutina. Vmiešame uvarenú fazuľu a necháme zakryté chvíľu odpočívať.
Bulgur naložíme na taniere, naň pokladieme nakrájané reďkovky, posypeme semienkami, prelejeme olivovým olejom. Dochutíme ak treba.

Pozn.
Namiesto bulguru môžeme použiť pšeno, ryžu, kuskus...