Stránky

Polentová pizza s cuketou a paprikou


Polentová pizza s cuketou a paprikou
suroviny na 1 pizzu

Polentové "cesto":
125 g kukuričnej krupice
500 ml vody
soľ

Obloha:
rajčinový pretlak
cesnak
1 väčšia cuketa
1 paprika
jarná cibuľka
syr podľa výberu
soľ, korenie
bazalka
olivový olej

Najskôr si pripravíme "cesto": kukuričnú krupicu vsypeme do vriacej vody, osolíme a varíme asi 15-20 minút. Nalejeme do vymastenej formy na koláč a necháme stuhnúť (bude to trvať dlhšie, preto si ju pripravíme vopred. Ak ju chceme k obedu, tak ráno).
Stuhnuté polentové "cesto" zľahka potrieme olivovým olejom, dáme do rúry vyhriatej na 190°C a pečieme asi 25-30 minút.
Medzitým si pripravíme oblohu: očistíme a nakrájame zeleninu, ktorú na oleji orestujeme.
Na upečené "cesto" rozotrieme rajčinový pretlak s pretlačeným cesnakom, orestovanú zeleninu, posypeme/pokladieme syrom, dochutíme bazalkou a dáme späť do rúry zapiecť na 10 minút.

Pozn.
"Cesto" môžeme pripraviť aj tak, že do čerstvo uvarenej polenty vmiešame 2 PL masla, 1-2 šálky nastrúhaného tvrdého syra, vylejeme do zapekacej misy a dáme hneď piecť (nečakáme, kým stuhne).