Stránky

Hrášková polievka


Hrášková polievka
Suroviny na 2 porcie

250 g mrazeného hrášku
2 jarné cibuľky
450 ml zeleninového vývaru
1 ČL citrónovej šťavy
2 PL bieleho jogurtu/kyslej smotany
soľ, korenie
pažítka
krutóny

Cibuľku nakrájame na menšie kúsky, dáme do hrnca. Pridáme hrášok, osolíme, okoreníme, zalejeme vývarom a uvaríme do mäkka.
Polievku zmixujeme, pridáme citrónovú šťavu a zamiešame. Ešte dochutíme.
Podávame s lyžicou jogurtu/smotany a krutónmi. Posypeme pažítkou.

Pozn.
Namiesto jarnej cibuľky môžeme pridať do polievky čerstvú žeruchu (asi 40 g).
V lete ju môžeme servírovať na studeno s 2 kockami ľadu.