Crème fraîche – hustá
vysokopercentná smotana krémovej konzistencie a jemnej sladkokyslej chuti. Niečo
ako jemnejšia kyslá smotana.
Podáva sa k rôznym dezertom, pridáva sa do tepelne upravovaných pokrmov, kde sa nezrazí.
Podáva sa k rôznym dezertom, pridáva sa do tepelne upravovaných pokrmov, kde sa nezrazí.
Ak ju práve nemáme v špajze alebo
ju nemôžeme zohnať, môžeme ju nahradiť
kyslou smotanou, ale oveľa lepšia voľba je, vyrobiť si ju doma. Chce to len
trochu času.
Crème fraîche
Suroviny:
250ml smotany na šľahanie
250 ml kyslej smotany alebo cmaru (stačia aj 2 PL)
Obe smotany spolu zmiešame, prikryjeme potravinovou
fóliou a necháme v pohári 24 hodín pri izbovej teplote (asi 22°C)
zhustnúť.
V chladničke v uzavretej nádobe vydrží 10 dní aj viac.
Pri podávaní stačí premiešať alebo môžeme vyšľahať na hustú šľahačku.
V chladničke v uzavretej nádobe vydrží 10 dní aj viac.
Pri podávaní stačí premiešať alebo môžeme vyšľahať na hustú šľahačku.