Táto lahodná roláda je z mladého špenátu, vajec a múky, ale korpus môžeme pripraviť aj zo zmrazeného špenátu.
Plnku môžeme tiež rôzne obmieňať. Namiesto "obyčajného" tvarohu použijeme ricottu, smotanu alebo syry podľa chuti.
Kapiu a olivy nahradíme sušenými paradajkami. Pridáme plátky údeného lososa... Fantázii sa medze nekladú.
Špenátová roláda
Suroviny:
2 strúčiky cesnaku
4 vajcia
250 g čerstvého špenátu
70 g polohrubej múky
200 g jemného tvarohu
100 ml kyslej smotany
80 g nakladanej kapie
niekoľko nakladaných olív
zelené bylinky (bazalka...)
soľ
mleté čierne korenie
Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Z vajec oddelíme žĺtok a bielka.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
Listy špenátu sparíme vriacou vodou a nadrobno nakrájame. Špenát ochutíme prelisovaným cesnakom, soľou a korením. Postupne vmiešame žĺtky a múku. Nakoniec do špenátovej hmoty zapracujeme sneh z bielkov.
Listy špenátu sparíme vriacou vodou a nadrobno nakrájame. Špenát ochutíme prelisovaným cesnakom, soľou a korením. Postupne vmiešame žĺtky a múku. Nakoniec do špenátovej hmoty zapracujeme sneh z bielkov.
Hotové
cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť asi na
20 minút do rúry vyhriatej na 170°C. Upečený
korpus necháme vychladnúť.
Tvaroh zmiešame s kyslou smotanou, nadrobno pokrájanou kapiou, olivami a bylinkami.
Dochutíme soľou a korením.
Na vychladnutý korpus natrieme tvarohovú zmes, stočíme do rolády a dáme
stuhnúť do chladničky.