Stránky

Kuracie prsia v paradajkovej marináde


Kuracie mäsko marinované v paradajkovej zmesi. Jednoduché a rýchle, ak nerátame dobu marinovania. Čím dlhšie, tým lepšie. Namiesto paradajkovej šťavy môžeme použiť pretlak alebo domáci kečup.


Kuracie prsia v paradajkovej marináde



Suroviny:
300 g kuracích pŕs
5-6 PL paradajkovej šťavy
1 cibuľa
1 bobkový list
2 PL oleja
soľ
mleté čierne korenie
mletá rasca
mletá paprika
bylinky podľa chuti (tymián, majorán...)


Kuracie prsia nakrájame na rezance alebo menšie kúsky.
Paradajkovú šťavu dáme do hlbšej misky. Podľa chuti pridáme rascu, soľ, korenie a ostatné koreniny a bylinky. Nadrobno nakrájanú cibuľu, olej a bobkový list. 
Premiešame a do zmesi naložíme nakrájané kuracie mäso. Necháme marinovať aspoň dve hodiny, najlepšie však celú noc.
Podávame s ryžou.