Červená repa obsahuje veľké množstvo zdraviu prospešných látok. Väčšina ju pozná alebo poznala iba ako "cviklový šalát". Ona sa však dá upraviť na nespočetne veľa spôsobov.
Je výborná ako príloha k mäsu, polievka, dresing, pomazánka, zapečená, smažená, naslano, nasladko...
A okrem toho má nádhernú farbu.
Pečená červená repa
Suroviny:
červená repa
morská soľ
čerstvý rozmarín alebo tymián
hlavička cesnaku
olivový olej
mleté čierne korenie
Umytú neošúpanú červenú repu dáme na väčší kus alobalu. Ochutíme ju soľou, korením a olivovým olejom. Pridáme rozmarín alebo tymián a neošúpané strúčiky cesnaku. Alobal uzatvoríme a balíček vložíme do vyhriatej rúry na 200°C. Pečieme 45-60 minút.
Keď je repa upečená, ošúpeme ju a nakrájame na plátky. Podávame ako prílohu k mäsu alebo konzumujeme samostatne s dresingom (olivový olej, citrónová šťava, med).