Slivkové coulis, slivková omáčka alebo slivkové pyré? Jak je komu libo. Ja tomu hovorím coulis. Toto pyré (z akéhokoľvek ovocia) sa pripravuje s cukrom, koreninami, prípadne likérmi, a je výborným "dochucovadlom" a ozdobou sladkej kuchyne.
V chladničke vydrží 5 dní, ale tak dlho sa tam nikdy neohreje, či vlastne neochladí.Slivkové coulis
Suroviny:
500 g čerstvých sliviek
2 PL cukru (podľa chuti)
3 cm palička škorice
šťava z 1/2 citróna
Slivky umyjeme, odkôstkujeme, dáme do hrnca. Pridáme cukor a škoricu. Varíme asi 10 minút, kým slivky trochu povolia.
Necháme ochladiť. Rozmixujeme do hladka. Prepasírujeme.
Na záver pridáme citrónovú šťavu, dobre premiešame a dáme vychladiť.