V záhrade sa cuketám darí a je na mne vymýšľať rôzne obmeny jej prípravy. Táto cuketovo-fazuľová zmes je výborná s cestovinami, ryžou, opečeným chlebíkom alebo len tak.
Pridala som k zmesi aj kuracie mäso, ale nie je to nutné, chutí aj bez neho.Pikantná cuketovo-fazuľová zmes
Suroviny:
jarná cibuľka
2 strúčiky cesnaku
150 g kuracieho mäsa
1 veľká cuketa (500 g)
1 konzerva bielej fazule (400 g)
paradajková šťava alebo pikantný domáci kečup
soľ
korenie
chilli
Na oleji speníme cibuľku, pridáme cesnak, kuracie mäso nakrájané na kúsky a chvíľu osmažíme.
Cuketu ošúpeme, nakrájame na malé kúsky a pridáme k mäsu. Osolíme, okoreníme, pridáme chilli podľa chuti a necháme dusiť asi 15 minút.
Potom prilejeme fazuľu z konzervy, paradajkovú šťavu alebo pikantný domáci kečup a chvíľu prevaríme. Ak treba dochutíme.
Podávame so špagetami. Môžeme posypať strúhaným syrom.