Stránky

Kôprovníky a cviklovníky


Milujem vôňu a chuť kôpru. Tento rok je ho v záhrade extrémne veľa, tak sa to snažím využiť čo najviac v kuchyni. Dochucujem ním všetko možné... mäso, ryby, polievky, pomazánky, no a naposledy "hviezdil" v kôprovníkoch a cviklovníkoch, ktoré najlepšie chutia úplne čerstvé.

Z uvedeného množstva surovín vyšlo 16 kúskov priemeru 9 cm. Polovica naplnená tvarohom s kôprom a druhá polovica dochutená pár lyžicami mixovanej varenej cvikle. 

Jeden extra kus som naplnila zvyškom ratatouille z predošlého dňa. To bola taká dobrota, že najbližšie robím čisté "ratatouillovníky" alebo pizzu Ratatouille.

Kôprovníky a cviklovníky


Cesto:
100 g polohrubej múky
50 g grahamovej múky
250 g hladkej múky
250 ml vlažnej vody
1/2 balíčka sušených kvasníc
1 ČL soli

Náplň:
250 g kyslej smotany alebo jemného tvarohu
čerstvý nasekaný kôpor
3-4 PL uvarenej a rozmixovanej cvikle
soľ
mleté čierne korenie


Zo surovín na cesto vypracujeme cesto a necháme kysnúť. 
Pripravíme si náplň. Vymiešame tvaroh s nasekaným kôprom a dochutíme soľou a korením. Do polovice náplne pridáme rozmixovanú cviklu.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska, do stredu ktorých vyhĺbime jamku. 
Naplníme a pečieme 15-20 minút  v rozohriatej rúre na 225°C.