Šalát z bulguru, cvikle, špenátu, zeleru, jarnej cibuľky a cíceru.
Bulgurový šalát
Suroviny na 4 porcie
1 šálka bulguru
2 šálky vody alebo vývaru
štipka soli
1 uvarená cvikla
3-4 hrste čerstvého špenátu
1 stonka zeleru
jarná cibuľka
1/2 šálky vareného cíceru
3 PL olivového olejašťava z 1/2 citróna
soľ, korenie
pažítka
Bulgur zalejeme vodou, osolíme, premiešame, privedieme k varu a dusíme pod pokrievkou, kým nevsiakne takmer všetku tekutinu. Stiahneme z ohňa a necháme zakryté odpočívať.
Pripravíme si zeleninu. Cviklu, zeler a jarnú cibuľku nakrájame, špenát môžeme natrhaťna menšie kúsky.
Olej zmiešame s citrónovou šťavou, soľou, korením a nasekanou pažítkou.
Vo väčšej mise zmiešame všetku zeleninu, cícer, pridáme uvarený bulgur a zalejeme pripraveným dresingom.
Pozn.
Namiesto bulguru môžeme použiť kuskus, pšeno, pohánku, krúpy alebo ryžu.