Stránky

Cviklovo-špenátový šalát (tepelná úprava)


Rýchle, jednoduché, chutné. 

Cviklovo-špenátový šalát (tepelná úprava)

Suroviny:
1 veľká uvarená cvikla
5-6 hrstí čerstvého špenátu
1 veľká červená cibuľa
šalotka
olivový olej
soľ, korenie
tekvicové semienka

Červenú cibuľu nakrájame na pásiky, šalotku na menšie kúsky, cviklu na plátky a tie na štvrtiny. 
Na panvici rozpálime olivový olej, pridáme cibuľu a orestujeme. Potom pridáme cviklu, chvíľu ohrievame a na záver vhodíme čerstvý špenát, ktorý necháme len povoliť (trošku zmäknúť, nie na kašu). Osolíme, okoreníme, posypeme tekvicovými semienkami.
Môžeme podávať ako prílohu alebo ľahké jedlo, ak pridáme vajce, syr alebo čokoľvek iné podľa chuti.