Stránky

Špenátová torta a cupcakes


Recept na tortu, ktorá je vlastne obyčajným koláčom v nápadnejšom odetí. Nie je mastná ani presladená a je v nej cmar.

Špenátová torta a cupcakes
Suroviny na 1 formu s priemerom 18 cm alebo zopár cupcakes

45 g (3 PL) masla
50 g (1/4 šálky) cukru
1/2 šálky cmaru
1 vajce
2 ČL vanilkového extraktu
150 g (1 šálka) hladkej špaldovej múky 
2 ČL prášku do pečiva
štipka soli
1/3 šálky  vody
hrsť čerstvého špenátu

Vymiešame maslo s cukrom, pridáme vajce, cmar a vanilkový extrakt. 
Múku preosejeme s práškom do pečiva a soľou a vmiešame k mokrej zmesi.
Špenát s vodou zmixujeme na hladké pyré a primiešame k ostatným surovinám.
Cesto vylejeme do vymastenej formy a pečieme 30-45 minút v rúre vyhriatej na 180°C.
Vychladnutý koláč ozdobíme podľa chuti. Tu je potretý lekvárom, vyšľahanou smotanou a posypaný nastrúhanou čokoládou.