Opekaná polenta so špenátom a volským okom
Suroviny na 2 porcie
Polentová "knedľa":
125 g kukuričnej krupice
500 ml vody
soľ
Príloha:
2 vajcia
6 hrstí špenátu
cesnak
jarná cibuľka
soľ, korenie
olivový olej
Najskôr si pripravíme knedľu: kukuričnú krupicu vsypeme do vriacej vody, osolíme a varíme asi 15-20 minút. Nalejeme do väčšieho hrnčeka a necháme stuhnúť (bude to trvať dlhšie, preto je ideálne pripraviť si ju vopred. Ak ju chceme k obedu, tak ráno). Po stuhnutí polentu vyklopíme z hrnčeka a nakrájame na kolieska, ktoré opečieme z každej strany na panvici potretej olejom.
V tej istej panvici osmažíme nakrájanú cibuľku a cesnak, pridáme špenát a necháme ho len "povoliť".
Z vajec pripravíme volské oči.Všetko naskladáme na tanier a papáme.
Pozn.
Týmto istým spôsobom si môžeme pripraviť aj polentovú pizzu. Uvarenú krupicu nevlejeme do hrnčeka, ale na plech. Necháme stuhnúť, obložíme a zapečieme.