Ďalšia vynikajúca varianta bezlepkového cesta na pizzu.
Robím ho oveľa častejšie než karfiolové pizza cesto, ale len z toho dôvodu, že cukety mám doma vždy. A s týmto "cestom" je o trošičku menej roboty.
Cuketové pizza cesto (bez lepku a oleja)
suroviny na 1 pizzu o priemere 30 cm
Cesto:
1 cuketa (cca 350 - 400 g)
1 vajce (+ fakultatívne 1 bielko)
soľ
korenie
provensálske korenie
50 g strúhaného syra (fakultatívne)
Obloha:
pesto z červenej repy
uvarené vajce natvrdo
mozarella
žerucha
Cuketu nastrúhame na hrubom strúhadle. Osolíme a necháme chvíľu stáť, aby pustila vodu. Potom ju cez plátienko vymačkáme.
K cukete pridáme vajce, syr, koreniny a zmiešame. Rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Dáme predpiecť na 10-15 minút do rúry vyhriatej na 200°C.
Na upečené cesto navrstvíme ľubovoľnú oblohu a vrátime späť do rúry. Zapekáme asi 10 minút alebo kým sa roztopí syr.
Tu s oblohou: domáce rajčinové pyré, šunka Dulano, Mozarella