Višňovo-kokosová mliečna ryža
suroviny na 2 porcie
1/2 šálky ryže
1 šálka vody
1 šálka kokosového mlieka
1/2 šálky mandľového mlieka
1/4 šálky kešu orechov vo pred namočených
1/2 šálky odkôstkovaných višní
2 PL stevie/medu/sirupu
1/4 ČL mletej škorice
1/2 ČL vanilkovej esencie
štipka soli
strúhaný kokos
višne
2 PL kokosového oleja
Ryžu uvaríme vo vode. Pridáme kokosové a mandľové mlieko, škoricu, štipku soli a necháme ryžu takmer úplne rozvariť.
Vmiešame sladidlo, vanilkovú esenciu, odkôstkované višne pokrájané na štvrťky a posekané kešu orechy.
Rozdelíme do misiek, navrch dáme višne a posypeme kokosom. Prelejeme kokosovým olejom.
Pozn.
Ryžu môžeme hned variť v mlieku, ale treba znásobiť jeho dávku.
Nemusíme použiť mandľové mlieko; dáme viac kokosového.
Kokosový olej môžeme vmiešať rovno do uvarenej ryže.