Stránky

Trojfarebný pšenový puding



Trojfarebný pšenový puding
suroviny na 4 porcie

3/4 šálky pšena
1 l vody/mandľového mlieka
štipka soli
2-3 datle
vanilkový struk
marhuľový lekvár
2 ČL karobu
1 ČL melasy
čierne ríbezle
zopár mandlí a kešu orechov
sušené marhule

Pšeno 3x sparíme horúcou vodou a premyjeme studenou vodou.
Zalejeme 1 l vody/mlieka, pridáme datle, soľ a uvaríme domäkka. Rozmixujeme (ak je puding príliš hustý pridáme trochu mlieka).
Rozdelíme na tri časti. Do prvej pridáme vanilku, druhú časť vymiešame s marhuľovým lekvárom a do tretej vmiešame karob a melasu.
Navrstvíme do pohárov. Medzi vrstvy vložíme čerstvé čierne ríbezle.
Vrch pudingu posypeme vopred namočenými a nakrájanými sušenými marhuľami, kešu orechami a mandľami.

Pozn.
Množstvá, druh ovocia a orechov vyberáme a prispôsobujeme svojej chuti.