Stránky

Škoricová kukuričná kaša


Nie je to klasická "pohádka mládí", ale vôbec nezaostáva. U mňa dokonca predčí. Polenta na sladko.

Škoricová kukuričná kaša
Suroviny na 1 porciu

3 PL kukuričnej krupice*
250 ml rastlinného mlieka alebo vody
štipka soli
1 PL medu/cukru podľa chuti
1 ČL vanilkového cukru
1 PL goji
mletá škorica
1 PL masla (fakultatívne)

Mlieko/vodu privedieme k varu. Vsypeme krupicu a goji, osolíme, osladíme a za stáleho miešania varíme, kým nezačne hustnúť. Uvarenú kašu nalejeme do taniera, polejeme roztopeným maslom a posypeme škoricou. Môžeme ozdobiť ovocím.

*množstvo závisí od toho, či chceme kašu redšiu alebo hustejšiu