Pôvodne som chcela z cukety pripraviť niečo iné, ale bolo treba zužitkovať posýpku, ktorá zostala po príprave kuracieho mäska.
Cuketové "crumble"
Suroviny na 1 porciu
1 väčšia cuketa
strúhanka
tvrdý syr
cesnakový granulát
olivový olej
soľ, korenie
domáci paradajkový pretlak
Cuketu nakrájame, na paličky, na kolieska, ako je libo. Poukladáme ju na plech vystlaný papierom na pečenie. Trošku osolíme, okoreníme a posypeme posýpkou. Pokvapkáme olivovým olejom a dáme do rúry rozohriatej na 180°C. Pečieme 15-20 minút.
Podávame preliate paradajkovým pretlakom.
Posýpka: Zmiešame spolu strúhanku, postrúhaný tvrdý syr, cesnakový prášok a trochu olivového oleja.
strúhanka
tvrdý syr
cesnakový granulát
olivový olej
soľ, korenie
domáci paradajkový pretlak
Cuketu nakrájame, na paličky, na kolieska, ako je libo. Poukladáme ju na plech vystlaný papierom na pečenie. Trošku osolíme, okoreníme a posypeme posýpkou. Pokvapkáme olivovým olejom a dáme do rúry rozohriatej na 180°C. Pečieme 15-20 minút.
Podávame preliate paradajkovým pretlakom.
Posýpka: Zmiešame spolu strúhanku, postrúhaný tvrdý syr, cesnakový prášok a trochu olivového oleja.