Tartletky s tvarohom a ovocím
Suroviny na 4 ks
Cesto:
150 g hladkej špaldovej múky
50 g kryštálového cukru*
75 g masla
1 žĺtok
štipka soli
Plnka:
250 g jemného tvarohu (Kapucín, Pilos)
100 g Ricoletky
30 g mletých mandlí
2 PL medu
1 ČL vanilkového extraktu
250 g ovocia podľa chuti
Múku, cukor a soľ spolu zmiešame. Pridáme zmäknuté maslo a žĺtok. Všetky suroviny spracujeme na hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme aspoň 30 minút odležať v chladničke.
Cesto rozdelíme na štyri rovnaké diely a vyvaľkáme. Formičky vyložíme cestom, prikryjeme papierom na pečenie, zaťažíme strukovinou a dáme predpiecť na 15-20 minút do rúry vyhriatej na 180°C.
Tvaroh vymiešame s Ricoletkou, mandľami, medom a vanilkou.
Vychladnuté korpusy naplníme tvarohovou plnkou a ozdobíme ovocím.
Pozn.
* Cesto môžeme pripraviť aj bez cukru alebo s menším množstvom cukru.