Kuskus a la chilli con carne
Suroviny na 2 porcie
1/2 šálky kuskusu
2-3 cibule
2 strúčiky cesnaku
3/4 šálky uvareného cíceru
3/4 šálky uvarenej červenej fazule
3/4 šálky uvarenej malej bielej fazule
1/3 šálky uvarenej kukurice
2 mrkvy
200 g lúpaných paradajok z konzervy
0,5 l zeleninového vývaru
1/2 PL mletej rasce
1/2 ČL mletého čili
4 PL crème fraîche / kyslá smotana
limetová šťava
olivový olej
soľ, korenie
petržlenová vňať
Kuskus zalejeme vriacou vodou* a necháme 10 minút postáť; potom ho vidličkou nakypríme.
V hrnci rozohrejeme olej, pridáme pokrájanú cibuľu a cesnak a podusíme dosklovita.
Pridáme pokrájanú mrkvu, čili korenie a rascu. Premiešame a chvíľu podusíme.
Pridáme paradajky a zeleninový vývar. Privedieme do varu, prikryjeme a na miernom plameni 15 minút povaríme.
Primiešame cícer, fazuľu, kukuricu a kuskus. Necháme krátko prevariť a odstavíme z plameňa.
Podávame s crème fraîche (ochutíme ho limetovou šťavou, soľou a korením) a posekanou petržlenovou vňaťou.
Pozn.
*Kuskus môžeme zaliať zohriatou paradajkovou šťavou.