Suroviny na lievance:
1 vajce
80 g pohánkovej múky (zomletá pohánka)
1/2 PL prášku do pečiva
100 ml ryžového mlieka (alebo iného)
1 PL olivového oleja
štipka soli
Suroviny na krém:*
1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave (100 g)
200 g uvarenej cvikle
V miske vyšľaháme vajce, pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a štipkou soli. Prilejeme mlieko, olej a všetko dobre vymiešame. Prikryjeme a necháme polhodinu odpočívať.
Rozohrejeme panvicu na lievance, zľahka potrieme olejom, naplníme asi dvomi lyžicami cesta a pečieme 2 minúty z každej strany.
Na krém zmixujeme spolu konzervovaného tuniaka s uvarenou cviklou. Ak je treba dosolíme, okoreníme.
Lievance potrieme krémom. Môžeme dochutiť smotanou, pažítkou, sezamovými semienkami...
Pozn.
*Množstvá závisia od toho, či chceme krém viac tuniakový alebo cviklový.