Stránky

Crème fraîche


Crème fraîche – hustá vysokopercentná smotana krémovej konzistencie a jemnej sladkokyslej chuti. Niečo ako jemnejšia kyslá smotana.

Podáva sa k rôznym dezertom, pridáva sa do tepelne upravovaných pokrmov, kde sa nezrazí.

Ak ju práve nemáme v špajze alebo ju nemôžeme zohnať,  môžeme ju nahradiť kyslou smotanou, ale oveľa lepšia voľba je, vyrobiť si ju doma. Chce to len trochu času.


Crème fraîche


Suroviny:
250ml smotany na šľahanie
250 ml kyslej smotany alebo cmaru (stačia aj 2 PL)


Obe smotany spolu zmiešame, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pohári 24 hodín pri izbovej teplote (asi 22°C) zhustnúť. 

V chladničke v uzavretej nádobe vydrží 10 dní aj viac. 

Pri podávaní stačí premiešať alebo môžeme vyšľahať na hustú šľahačku.