Stránky

Uhorky v mätovej omáčke


Šťavnatá uhorka a chladivá mäta ako príjemné osvieženie v horúcich letných dňoch. Môžeme podávať ako predjedlo, prílohu alebo ľahkú večeru.


Uhorky v mätovej omáčke

Suroviny:
2 ošúpané uhorky
125 ml bieleho jogurtu
2 PL pažítky alebo zelenej cibuľky
2 PL čerstvej mäty
soľ
mleté čierne korenie
2 šalátové listy (fakultatívne)


Uhorky pozdĺžne prekrojíme a nakrájame na tenké plátky. 
V miske zmiešame jogurt, jemne posekanú pažítku a mätu. Ochutíme soľou a korením.
Primiešame uhorky a dáme vychladiť aspoň na 30 minút. 
Na misku uložíme listy šalátu a na ne navrstvíme uhorkovú zmes. 
Podávame s pečivom.