Stránky

Pečená červená repa


Červená repa obsahuje veľké množstvo zdraviu prospešných látok. Väčšina ju pozná alebo poznala iba ako "cviklový šalát". Ona sa však dá upraviť na nespočetne veľa spôsobov. 

Je výborná ako príloha k mäsu, polievka, dresing, pomazánka, zapečená, smažená, naslano, nasladko... 

A okrem toho má nádhernú farbu.


Pečená červená repa



Suroviny:
červená repa
morská soľ
čerstvý rozmarín alebo tymián
hlavička cesnaku
olivový olej
mleté čierne korenie


Umytú neošúpanú červenú repu dáme na väčší kus alobalu. Ochutíme ju soľou, korením a olivovým olejom. Pridáme rozmarín alebo tymián a neošúpané strúčiky cesnaku. Alobal uzatvoríme a balíček vložíme do vyhriatej rúry na 200°C. Pečieme 45-60 minút.
Keď je repa upečená, ošúpeme ju a nakrájame na plátky. Podávame ako prílohu k mäsu alebo konzumujeme samostatne s dresingom (olivový olej, citrónová šťava, med).