Stránky

Kuracie buchtičky s krúpami


Kuracie mäso, krúpy a vajíčka, to sú tri základné ingrediencie tohto receptu. Jedávam prevažne kuracinu, preto sa snažím obmieňať jej úpravu. Táto bola vydarená a chutná.

Suroviny dávam "od oka", preto uvádzam približné množstvá.

Kuracie buchtičky s krúpami


Suroviny:
250 g kuracích pŕs
150 g jačmenných krúpov
3 vajcia
3 PL mlieka
jarná cibuľka
zelené bylinky (podľa chuti)
soľ
mleté čierne korenie
olej


Krúpy opláchneme a uvaríme.
Kuracie mäso pokrájame na menšie kúsky. Na troche oleja speníme nakrájanú cibuľku, pridáme mäso, bylinky, osolíme, okoreníme a chvíľu podusíme.
Vacia vyšľaháme s mliekom a spolu s uvarenými a scedenými krúpami vmiešame k vychladnutému mäsu. Hmotu rozdelíme do formy na muffiny.
Pečieme 15 minút v rúre vyhriatej na 170°C.
Podávame so zeleninou.