Stránky

Adzuki z jedného hrnca


Adzuki z jedného hrnca
suroviny na 2 porcie

200 g fazule adzuki (vopred namočenej)
1 cibuľa
1 paprika (zelená alebo červená)
1-2 stonky zeleru
2 mrkvy
3/4 šálky rajčinového pretlaku
1-2 strúčiky cesnaku
1 ČL mletej rasce
1 ČL feniklových semienok
2 šálky zeleninového vývaru

Zeleninu očistíme. Cibuľu pokrájame nadrobno, papriku a zeler na menšie kúsky a mrkvu na kolieska.
Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľu. Pridáme papriku, zeler, mrkvu a takisto orestujeme.
Primiešame fazuľu, roztlačený cesnak a koreniny. Zalejeme rajčinovým pretlakom a vývarom a necháme povariť polhodiny.
Podávame samostatne alebo s ryžou/bulgurom/kuskusom...