Vymyslený koláč zo zbytkov. Ryžový korpus a tvarohová plnka.
Tvarohovo-ryžový koláč
Suroviny na formu s priemerom 20 cm
korpus:
1 šálka uvarenej ryže
2 PL mletých ovsených vločiek
2-3 PL mlieka
1 PL kakaa/karobu
1 PL medu
plnka:
250 g jemného tvarohu
1/4 šálky Ricoletky
50 ml mlieka
1-2 vajcia
pol hrste čerstvého špenátu
5 ml mätového extraktu
2 PL stévie
kakao na posypanie
1-2 kiwi na ozdobu
Korpus: Zmiešame uvarenú ryžu (môžeme ju zmixovať) s ovsenými vločkami, mliekom, kakaom/karobom a medom. Masu roztlačíme do formy vystlanej papierom na pečenie.
Plnka: Vajcia vymiešame s tvarohom a mliekom, pridáme zmixovaný špenát, mätový extrakt a sladidlo. Plnku navrstvíme na korpus.
Pečieme 50 minút v rúre vyhriatej na 180°C.
Vychladnuté posypeme kakaom a ozdobíme kiwi pokrájaným na plátky.