Rebarborový pšenový puding s kešu krémom
Suroviny na 4 porcie
puding:
1/3 šálky pšena
2-3 stonky rebarbory
1 šálka vody
3-4 PL stévie/medu/sirupu
štipka soli
krém:
1/2 šálky kešu orechov
60 ml vody
1 ČL vanilky
čokoládové čipsy na posyp
Pšeno 3x premyjeme vriacou vodou a opláchneme studenou vodou.
Rebarboru umyjeme, nakrájame na menšie kúsky a vložíme do hrnca. Pridáme sladidlo, pšeno a zalejeme vriacou vodou. Necháme variť na miernom ohni za občasného miešania, kým nie je pšeno úplne mäkké. Rozmixujeme na hladkú kašu.
Puding rozdelíme do pohárov, naň navrstvíme kešu krém a ozdobíme čokoládovými čipsami.
Kešu krém:
Kešu orechy necháme cez noc namočené vo vode. Na druhý deň opláchneme, pridáme čerstvú vodu, vanilku a zmixujeme. Uchovávame v chlade.
Ak je po zmixovaní pšenový puding píliš hustý a tuhý, môžeme pridať mandľové alebo iné mlieko na zriedenie.
Pšeno môžeme uvariť aj v mlieku.