Zelené pšeno
suroviny na 2 porcie
1/2 šálky pšena
1 šálka vody
1 cuketa
1 zelená paprika
2 stonky zeleru
hrsť špenátu
jarná cibuľka
tekvicové a slnečnicové semienka vopred namočené
soľ, korenie
olivový olej
Pšeno trikrát sparíme vriacou vodou, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Zalejeme šálkou vody, osolíme, okoreníme a dusíme 15 minút na miernom ohni. Vypneme a necháme dôjsť.
Cuketu, papriku, zeler a cibuľku nakrájame na kúsky. Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme na ňom pokrájanú zeleninu. Na záver pridáme špenát, ktorý iba sparíme.
Zeleninu zmiešame s uvareným pšenom, pridáme tekvicové a slnečnicové semienka, ktoré sme nechali cez noc namočené, a dochutíme.